Buharla çalışan sistemler iki ana grupta incelenebilir,

Buharlı Kalorifer Tesisatı :
Isıtıcılarda 0,5 atü' e kadar basınçlı buhar dolaşır. Sıcak sulu sistemlerde olduÄŸu gibi alttan veya üstten dağıtımla çalışabilir. Buhar ısıtıcılarda yoÄŸuÅŸup su haline geldikten sonra kontenstop denilen özel ayırıcılardan geçerek kazana geri döner. Hemen Hemen kullanılmaktan vaz geçilmiÅŸtir Ancak özel durumlar gerektirirse  Ä±sıtmada buhar kullanılmaktadır. Bu nedenlerin en önemlisi ısıtma yapılan bölgede büyük kot farkının bulunmasıdır. Kazan üzerinde statik basıncın çok yüksek olması nedeniyle bu durumlarda sıcak veya kızgın su kullanılamaz veya ekonomik olmaktan çıkar.

Sanayi Tipi Buhar Kazanları : 
Endüstride buhar kullanımında tercih nedenleri şöyle sıralanabilir : 
  1. Yüksek akışkan sıcaklıklarına çıkmak mümkündür. 
  2. Isı geçiÅŸ yüzeylerinde sıcaklık sabittir. Buhardan ısı çekiÅŸi genellikle doymuÅŸ buharın yoÄŸuÅŸmasıyla gerçekleÅŸir. Bu iÅŸlem sabit sıcaklıkta gerçekleÅŸtiÄŸinden bütün ısıtma yüzeyi boyunca buhar tarafının sıcaklığı sabittir. 
  3. Sıcaklık kontrolunu çok hassas biçimde gerçekleÅŸtirmek mümkündür. Söz konusu sabit yoÄŸuÅŸma sıcaklığı buharın basıncına baÄŸlıdır. Basınç kontrolu yoluyla proses sıcaklığını çok hassas olarak kontrol etmek mümkündür. 
  4. Büyük miktarda ısı enerjisini küçük bir kütle ile taşımak mümkündür. 
  5. Buhar hijyenik , tamamen saf bir maddedir. Bu nedenle özellikle gıda endüstrisinde vazgeçilmez bir dezenfeksiyon ve proses elemanıdır. Buharsız gıda endüstrisi düşünülemez.
Yukarıda sayılı nedenlerle buhar gıda, kimya, petrokimya , tekstil endüstrisinde geniÅŸ ölçüde kullanılır. Buharın dezavantajları ise : 
  1. Buhar tesisatında korozyon riski fazladır. 
  2. Kondens hattının oluÅŸturulması ve iÅŸletmesi zor ve pahalıdır. 
  3. Buhar dağıtım hatları belirli bir eğime sahip olmalı ve içinde kondens birikmemelidir.
Endüstriyel kullanımda en yaygın kazan tipi (skoçtipi) alev duman borulu kazanlardır. Su borulu kazanlara endüstride ancak özel hallerde ihtiyaç duyulur.